Prelucrari speciale

Pentru obtinerea unei productivitati dorite si a unei calitati prescrise de standardele de produs, firma a investit si continua sa aibe in atentie noi capacitati in sistem CNC.

Astfel au fost implementate operatii tehnologice dupa cum urmeaza :
1. debitarea oxigaz a tablelor groase in sistem comanda numerica, capacitatea maxima de debitare pentru oteluri 2500x6000mm si grosime 200mm
2. debitarea cu plasma cu comanda numerica, sistemul poate debita materiale ca : oteluri, otel inox, aluminiu si aliaje de aluminiu. Capacitatea maxima de debitare este de 2500x6000mm si grosime 35mm, masina KOIKE - Japonia. Acest proces de debitare cu cele doua componente a necesitat o analiza tehnica temeinica pentru ca investitia sa asigure conditiile de productivitate si calitate a formelor si dimensiunilor.
3. prelucrari prin aschiere pe masini comanda numerica, aceasta activitate tehnologica a fost dezvoltata pentru frezare si strunjire, cu un inceput timid care prin experienta dobandita si rezultatele obtinute firma are in plan noi achizitii in domeniul strunjirii pentru a largi gama dimensionala care sa acopere necesitatile. Astfel in prezent utilizam pentru frezare doua masini comanda numerica de tip : HITACHI-SEIKI MV50 -Japonia si OKUMA MB46-VAE -Japonia, pentru domenile in sistem de referinta xyz 1000x500x450mm. Strunjire pe masina CMZ-TBI 450 pentru domeniul 450/300mm si distanta intre varfuri 500mm.

Pentru procesele prezentate au fost dezvoltate activitati cum ar fi :
a. proiectare, programare in sistem CNC.
b. pregatire personal de deservire si mentenanta.
c. organizare si omologare programe cu masurari si confirmare dimensionala.